Les finances ètiques i solidàries a la FESC 2016

20 octubre 2016 a Bloc

Un any més les entitats de finances ètiques i solidàries participen a la Fira d’Economia Solidària de Catalunya

Estands de Coop57, Fiare Banca Etica i Oikocredit Catalunya

La FESC és un aparador de tots els productes i serveis que podem trobar per cobrir les necessitats de la vida quotidiana des d’una perspectiva social i solidària, per la qual cosa no poden faltar les finances ètiques. S’hi mostraran les diferents alternatives pràctiques i els diversos productes que ofereixen les finances ètiques en l’actualitat en diversos estands, entre els que hi trobareu Coop57, Fiare Banca Etica i Oikocredit.

Les assegurances ètiques, amb Arç Cooperativa i el Segell ETHSI

Les assegurances ètiques i solidàries formen part del sistema de finances ètiques, de mateixa manera que la banca ètica. A fi de certificar l’adopció d’aquests criteris ètics i d’assegurar la transparència del mercat de les assegurances, FETS va crear el segell Ethsi, del qual disposa la corredoria Arç, que tindrà un estand informatiu a la V FESC.

Acció Canvia’t de banc! amb FETS -Finançament Ètic i Solidari

A l’espai exterior del recinte Fabra i Coats, s’hi podrà trobar l’acció Canvia’t de Banc!. Aquesta proposta té com a objectius la difusió, promoció i sensibilització de les finances ètiques, incitant a la reflexió sobre el valor i l’ús que es dóna als diners en deixar-los en mans d’un banc.

Accions teatrals itinerants a càrrec del Forn de teatre Pa’ Tothom promogudes per FETS i Fiare Banca Etica

Durant el dissabte i diumenge de la fira també tindran lloc unes accions teatrals itinerants realitzades per l’entitat especialitzada en Teatre de l’Oprimit, Forn del teatre Pa tot’hom.

Les entitats que participen al Consorci de Comerç Just i Banca Ètica (impulsat per SETEM Catalunya, la XES, Alternativa3, FETS, FIARE i Oxfam Intermón) organitzen la segona desfilada de roba sostenible a la FESC. Dissabte 22 d’octubre, a dos quarts de nou del vespre se celebrarà la desfilada de roba produïda amb criteris d’economia solidària, en contraposició de la roba produïda per la indústria tèxtil transacional que vulnera els drets humans.

A més la PLEEC (Plataforma per una Educació en Economia Crítica), de la qual són membres les entitats de finances ètiques, organitza una xerrada de presentació. http://fets.org

Aquesta acció té el suport de l’Ajuntament de Barcelona-Direcció de Serveis d’Economia Cooperativa Social i Solidària i Consum

CompartirPiula-ho