Les finances ètiques recullen un estalvi de quasi 1800 milions, gestionen 860 milions de préstecs i 214.922 clients

21 juny 2016 a Bloc

En el marc de la campanya Som Comerç Just i Banca Ètica, FETS-Finançament Ètic i Solidari, hem presentat el Baròmetre de les finances ètiques 2015 durant la roda de premsa del 12 de maig, un estudi que dóna a conèixer els esglaons que les finances ètiques van pujant en tot el territori de l’estat Espanyol.

Tant el nombre de clients, com el capital mogut, els préstecs concedits i l’estalvi recollit, mostren xifres en augment respecte el Baròmetre de l’any passat, mantenint una tendència creixent positiva des de la primera publicació de l’estudi l’any 2008; en contra de  les tendències seguides per la banca convencional. La taxa de morositat es situa a final d’any al 7,03%, tres punts per sota de la taxa de la banca tradicional. Les dades, consultables aquí, mostren que la ciutadania confia cada vegada més en el model de la banca ètica, pel seu plantejament econòmic, social i ambiental, més responsable i just.

Així, el dia 14 de maig es va celebrar arreu del món el dia del Comerç Just i la Banca Ètica, per aquest motiu, des del consorci Som Comerç Just i Banca Ètica, vam organitzar una install party per desconnectar-te del capitalisme i instal·lar-te les alternatives, com ja vam publicar.

A la trobada van participar diferents iniciatives, que van facilitar la connexió a les alternatives: Fiare, Oikocredit, Som Energia, Eticom – Som Connexió, Fairphone,  Arç Cooperativa, Alternativa 3, Oxfam Intermon, mésOPCIONS i altres col·lectius divulgadors del programa lliure. En el cas de FETS, vam portar l’Exposició-Acció canvia’t de banc on les persones que van fer el pas a les finances ètiques van formar-hi part. Consulta aquí els i les persones participants.

CompartirPiula-ho